“Το Ταξίδι”, Ελένη Μούζουρα

μουζουρα το ταξιδι 24 γραμματα

“Το Ταξίδι”
Ελένη Μούζουρα

Free ebook- 24grammata.com
[κατέβασέτο]

Διαβάστε το εισαγωγικό σημείωμα της   Κικής Ζήσης-Τσάκου εδώ

Επίλεκτες Ψηφιακές Εκδόσεις: 24grammata.com

Υπεύθυνοι σειράς: Γιώργος Πρίμπας, Χαριτίνη Ξύδη

Σειρά: εν καινώ,Αριθμός σειράς: 77

“Το Ταξίδι”
Ελένη Μούζουρα
Email: mouzoura[@]sch.gr
Όλες οι φωτογραφίες είναι της Ελένης Μούζουρα
ISBN: 978-960-93-5673-2

Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Αθήνα, 16 Μαρτίου  2014
Μέγεθος Αρχείου: 7,9 Mb
Σελίδες: 128
Μορφή αρχείου: pdf
Γραμματοσειρά: cambria
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση δίχως την έγγραφη άδεια του δημιουργού ή του εκδότη.

“Το Ταξίδι”
Ελένη Μούζουρα

Free ebook- 24grammata.com
[κατέβασέτο]

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Η Ελένη Μούζουρα, φιλόλογος, ψυχολόγος, ειδική παιδαγωγός και λογοτέχνης είναι πρόσφυγας από την Κερύνεια της Κύπρου, παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και διαμένει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Θηλέων Φανερωμένης και ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία από τα μαθητικά της χρόνια, καθώς από το Γυμνάσιο δημοσίευε ποιήματα στο περιοδικό του σχολείου της και αργότερα ως φοιτήτρια στο περιοδικό της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνική και Κλινική Ψυχολογία, του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και διδάκτορας της Σχολικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Επίσης, διαθέτει δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Διευθύντρια στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στο πλαίσιο του ρόλου της ως διευθύντρια ενθαρρύνει, συμμετέχει και έχει διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επίσης συνέβαλε σε έκδοση μαθητικού περιοδικού, λευκώματος με εικαστικά έργα μαθητών, μαγνητικό δίσκο με τη σχολική χορωδία κ.α. Ως ψυχολόγος έχει παρουσιάσει μεγάλο αριθμό ερευνών σε Ελληνικά και Παγκόσμια Επιστημονικά Συνέδρια και έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα.
Δραστηριοποιείται σε πολλές επιστημονικές, λογοτεχνικές και πολιτιστικές Ενώσεις όπως η Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, ως Γενική Γραμματέας, Συντονίστρια της Συντακτικής Επιτροπής και υπεύθυνη έκδοσης του Περιοδικού της ΕΛΒΕ «Μουσών Μέλαθρον». Ακόμα, είναι μέλος της Αμφικτυονίας του Ελληνισμού, της Ψυχολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Βαλκανικής Εταιρείας Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδος, της Εταιρίας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Βορείου Ελλάδος κ.α.
Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες, λογοτεχνικά περιοδικά, έντυπα και ηλεκτρονικά, όπως το περιοδικό Δοκιμές, το Μουσών Μέλαθρον, ο Μαχητής, η Ημερησία κ.α. και συμπεριλαμβάνονται σε πολλές ποιητικές Ανθολογίες της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και σε άλλες εκδόσεις όπως το Λεξικό της Ελληνικής Διανόησης, εκδόσεις για τον Ερωτικό Μάιο, το Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης και σε άλλα. Έχει επιμεληθεί την Ποιητική Συλλογή της Ένωσης
Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης, έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Η δύναμη της Αγάπης» και διαθέτει τρεις ανέκδοτες ποιητικές συλλογές και μία συλλογή διηγημάτων.
Για το λογοτεχνικό, κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και επαίνους από ελληνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως της ΕΛΒΕ, της Αμφικτυονίας του Ελληνισμού, της Χ.Ο.Ν., του Ελληνικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος, της ΠΕΛ, του Ελληνοαυστραλιανού Ομίλου Μελβούρνης, του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, το Κέντρο Πολιτισμού και βιβλίου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης κ.α.
Επίσης, ασχολείται με την αγιογραφία και έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις αγιογραφίας και εικαστικών στη Θεσσαλονίκη.

“Το Ταξίδι”
Ελένη Μούζουρα

Free ebook- 24grammata.com
[κατέβασέτο]