Θεματική Βιντεοθήκη: Το παράπονο του Καββαδία για το Σεφέρη

24grammata.com/video

Νέα κατηγορία: Θεματική Βιντεοθήκη.

 

Απολαύστε τα βίντεο γύρω από την  Ιστορία, την Τέχνη, τις Eπιστήμες και τις Ταινίες Μικρού Μήκους (αυστηρή επιλογή, με την εγγύηση των 24grammata.com)

Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου ΑΘΗΝΩΝ και κριτικός θεάτρου ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ μιλάει για τη φιλία του με τον ποιητή ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ, τον οποίο οι φίλοι του τον αποκαλούσαν ΚΟΛΙΑ ή ΜΑΡΑΜΠΟΥ. Αναφέρεται στην πικρία του ποιητή και στον τρόπο που τον αντιμετώπισε η Γενιά του 30 ιδιαίτερα ο ποιητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ. Περιγράφει σχετικό περιστατικό που παρουσιάζει την αρνητική στάση που είχε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ απέναντι στον ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ.

Παράλληλα, παρουσιάζονται το εξώφυλλο του λογοτεχνικού περιοδικού «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ» με φωτογραφία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, φωτογραφία του ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ τον Απρίλιο του 1949, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ σε κατάστρωμα πλοίου, του ΝΙΚΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ στην τιμονιέρα του «ΚΥΡΗΝΕΙΑ» το 1951 ταξιδεύοντας για ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.

Η Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΛΙΤΣΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ, στο γραφείο της, περιγράφει περιστατικό με τον ποιητή ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ και τον ποιητή ΓΙΩΡΓΟ ΣΕΦΕΡΗ στο ΚΑΪΡΟ της ΑΙΓΥΠΤΟ. Χειρόγραφη σελίδα από ημερολόγιο με την υπογραφή του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΦΕΡΗ και νυχτερινά πλάνα από το ΚΑΙΡΟ.japan88gr