Κατσώχης Αθανάσιος: σύντομο βιογραφικό

24grammata.com/ βιβλίο/ προσωπικότητες

Απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση Γλωσσολογίας.  Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στο Διατμηματικό Πρόγραμμα του Τομέα Γλωσσολογίας του Α.Π.Θ. . Υποψήφιος Δρ. στον Τομέα Γλωσσολογίας, στην περιοχή της Πραγματολογίας.
Συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας κατά τη διετία 2005-7 στα πλαίσια της δημιουργίας της  Πύλης για την ελληνική γλώσσα, στο Λεξικό Γλωσσολογικών όρων και σε μελέτες για τις νεοελληνικές διαλέκτους.
Συνεργάτης -και επιμελητής-  των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία στα πλαίσια της δημιουργίας Λεξικού για την Ελληνική Γλώσσα (υπό έκδοση).
Τα ενδιαφέροντά του εμπίπτουν, πέρα από το αντικείμενο των σπουδών μου, στο πεδίο της Λογικής, της Επιστημολογίας, και της Φιλοσοφίας της Γλώσσας. Ειδικότερα στο πεδίο των παραδόξων και της παραδοξολογικής σκέψης και έκφρασης.
Διαχειρίζεται προσωπική Ιστοσελίδα στα Αγγλικά, σχετική με τα παραπάνω. Ο σύνδεσμος
www.freewebs.com/nasgggg

Κάποια δημοσιευμένα άρθρα

-Λειτουργική αντιπαράταξη του παράλογου: μια πρώτη προσέγγιση σε ένα πραγματολογικό / σημασιολογικό φαινόμενο, στη νέα ελληνική. Μελέτες για την Ελληνική Γλώσσα 22:330-341, εκδ. οίκος Κυριακίδη, 2002

-Το ‘παράδοξο’ του ανάρπαστου: σκέψεις πάνω σε ένα διαφημιστικό σλόγκαν. Ζητήματα Επικοινωνίας 11: 117-123, εκδ. Καστανιώτη, 2010.

-Κείμενα δημοσιευμένα στην Πύλη για την ελληνική γλώσσα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, στους συνδέσμους

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/studies/dialects/index.html
και
http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/glossology/index.html


Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο του “οπαδοί εν χορώ”

Comments are closed.