Ο πολυώνυµος Θεός, Γιούλικα Κ. Μasry (Δίγλωσση έκδοση / ελληνικά αγγλικά)

Ο πολυώνυµος Θεός, Γιούλικα Κ. Μasry (Δίγλωσση έκδοση / ελληνικά αγγλικά), εκδ. 24γράμματα
Τα Θεωνύμια Θεοδώρου Β΄Δούκα Λασκάρεως

The Theonymia Theodore II Laskaris, bilingual critical edition

Από 22/4/2019
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ από τις εκδόσεις 24γράμματα
αγοράστε το βιβλίο και on line (Δωρεάν τα ταχυδρομικά/ δεκτοί όλοι οι τρόποι πληρωμής)
εδώ: http://dyslexiashop.gr/index.php/product/214536/
μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία των εκδόσεων μας απ όλα τα βιβλιοπωλεία της περιοχής σας
Και σε περίπτωση που δυσκολεύεστε μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνικά στο 210 612 70 74 (μόνο για αντικαταβολή)
ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ ΕΞΟΔΑ σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας

Η Γιούλικα Κ. Masry είναι νομικός και διδάκτωρ πολιτικής θεωρίας-φιλοσοφίας και ψυχολογίας. Εκτός των επιστημονικών της πονημάτων έχει γράψει και δημοσιεύσει ποίηση, χριστιανικά και φιλοσοφικά κείμενα, καθώς και παιδικά. Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις (Νεφέλη), Ποιήματα για τον Ιάσονα, Η Δίκη του Ιησού Χριστού από τη Σκοπιά του Ουρανού (Ο Λόγος), Το ‘Δει’ και το ‘Πρέπει’ στην Ελληνική γλώσσα (O Αστήρ), Ποιος είμαι; Ποίημα για κάθε εποχή (Ο Λόγος) κ.ά. Πέραν των δημοσιευμένων άρθρων της και ποίησης σε ποικίλα περιοδικά τα κείμενά της βρίσκονται και σε πολλούς διαδικτυακούς ιστότοπους. Έχει ακόμα ασχοληθεί και με το μεταφραστικό έργο βιβλίων όπως Το Φορτίο είναι Ελαφρύ της Ευγενίας Πράις (Πέργαμος), Η Υπόθεση Ιησούς Χριστός του Lee Strobel (Πέργαμος), Basic Concepts οf Greek Civil Law της Πηνελόπης Αγαλλοπούλου (Σάκκουλας/Bruylant/Staemphfli), Το ερώτημα των αιώνων του Frederick Alfred Aston (Επιστήμη και Πίστη), κ.ά. Έχει γράψει και διδάξει τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά στην Ελλάδα και στην Αμερική.

ΣΕΙΡΑ: ΜΕΛΕΤΕΣ (αρ. σειράς 84)
Τίτλος: Ο πολυώνυµος Θεός
Συγγραφέας: Γιούλικα Κ. Μasry
Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Αθήνα, Απρίλιος 2019
ISBN: 978-618-5423-018
Σελίδες: 182
Τιμή:15,00 ευρώ (με ΦΠΑ)
Διάσταση σελίδας: 14x21cm
Γραµµατοσειρά: Minion ProΧαρτί: Chamois 100gr
Εκδόσεις: 24γράμματα / Γιώργος Δαμιανός
Διεύθυνση / Κεντρική Διάθεση:Λεωφόρος Πεντέλης 77, Χαλάνδρι 152 34

Τηλ. : +30 210 612 70 74

Email: info@24grammata. com

Web site / e-shop: www. 24grammata. com

Copyright © 2019 24γράμματα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΘΕΩΝΥΜΙΑ

Θεόδωρος Βʹ Δούκας Λάσκαρις (1222-1258) ήταν ο μόνος γόνος του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιωάννη ΙΙΙ Δούκα Βατάτζη. Επειδή ο παππούς του, που λεγόταν επίσης Θεόδωρος, πέθανε όταν γεννιόταν ο νεαρός Θεόδωρος, πήρε από εκείνον το όνομα Λάσκαρις ενώ από τον πατέρα του κράτησε το όνομα Δούκας. Έζησε στη Νίκαια του 13ου αιώνα, την πόλη όπου, μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης στους Σταυροφόρους το 1204, είχε μεταφερθεί το Βυζάντιο τόσο πολιτικά όσο και πολιτιστικά και μάλιστα άνθησε σε τέτοιο βαθμό που συχνά να αναφέρεται ως «Νέα Αθήνα». Μετά το θάνατο του πατέρα του ανακηρύχτηκε αυτοκράτορας το 1254 και διατήρησε αυτό τον τίτλο μέχρι τον πρόωρο θάνατό του το 1258 σε ηλικία 36 ετών.

Από τη νεαρή του ακόμα ηλικία υπέφερε από κληρονομική επιληψία που του προξενούσε σωματικό πόνο και έντονη γενική κακοδιαθεσία αλλά συγχρόνως όξυνε τις ευαισθησίες του νου, της καρδιάς και της ψυχής του. Έτσι, όταν μεγάλωσε, έγινε ένας εξαίρετος επιστήμονας και συγγραφέας, ένας μοναδικά ευαίσθητος άνθρωπος και ένας υποδειγματικός Χριστιανός. Το αντικείμενο των επιστημονικών του δραστηριοτήτων καλύπτει ένα ευρύτατο πεδίο αναζητήσεων—από τις θετικές επιστήμες μέχρι τη φιλοσοφία, τη θεολογία και τη λογοτεχνία ενώ η σχέση του με τον Θεό πολύ απείχε από την απλή θρησκευτικότητα, εκκλησιαστική ή δογματική, χαρακτηριζόμενη αντίθετα από ένα αδιαμφισβήτητα προσωπικό και διαπροσωπικό στοιχείο με την έννοια μιας ζωντανής σχέσης.