Τα εγκαίνια της έκθεσης του Μίμη Φωτόπουλου στην γκαλερί 24γράμματα στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν μια ξεχωριστή βραδυά στην γκαλερί 24γραμματα.

Οι φίλου του Μίμη Φωτόπουλου και τα μέλη του 24γράμματα συναντήθηκαν για να τιμήσουν τον μεγάλο μας κωμικό.

Ιδιαίτερη συμμετοχή από τους φιλοτεχνους και τους συλλέκτες για τη μοναδική εικαστική συλλογή Μίμη Φωτόπουλου.

Είναι η πρώτη έκθεση μετά το θάνατο του και το ενδιαφέρον για την απόκτηση των έργων είναι έντονο, σε σημείο που οι διοργανωτες σκέφτονται την παράταση της έκθεσης

Προλόγισαν οι:

Κωνσταντίνος Κυριακός, Αν. Καθηγητής της Ιστορίας του Θεάτρου και του Ελληνικού Κινηματογράφου, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πατρών.

Νικόλαος Βουλέλης, Διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών»

Πάνος Καλουδάς, Δημοσιογράφος- συγγραφέας

Απόσπασματα διάβασε ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ήταν παρόντες οι ΗΘΟΠΟΙΟΙ/ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕς: ο Βασίλης Παπακωνσταντίινου, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Κώστας Βενετσάνος,Τάκης Σπετσιώτης (σκηνοθέτης)

ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ: Άγγελος Ραζής, Μαρία Ραζή, ο Αποστόλης Γιαγιάννος, ο Κωσταντής Σκαντζής, Δημήτρης Αστερίου, Πόπη Κρανίδη, η Τόνια Πάστρα, Ελένη Βαβουράκη.

ΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ: Μανόλης Δημελλας, Δημήτρης Νόλας, Μαρία Κανελλάκη, Αλέξανδρος Τσαγκαρέλλης, Γιάννης Τσούτσιας, Θέμης Δημητρακόπουλος (Ιάσων Λειδινός), Όθων Παπαπαδάκης, Λέτα Βασιλείου.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: Γιώργος Κυρίτσης, Πέτρος Δαμιανός και πολλοί άλλοι Μια υπέροχη παρουσίαση βιβλίου στον κατάμεστο φιλόξενο χώρο των 24γραμμάτων.

Τα εγκαίνια της ζωγραφικής έκθεσης του Μίμη Φωτόπουλου έγιναν το βράδυ της Δευτέρας, 3 Μαϊου 2018. Στον πολυχώρο 24γράμματα εκτίθενται για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια, προσφέροντας την ευκαιρία στους φιλότεχνους να δουν και να αποκτήσουν τα τελευταία έργα του αγαπημένου μας ηθοποιού, Μίμη Φωτόπουλου. Διάρκεια: 3 – 13 Μαΐου (πιθανή παράτασαη μέχρι τις 20 Μαίου)

Κατά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης παρουσιάστηκε το βιβλίο του Μίμη Φωτόπουλου«Ελ Ντάμπα», εκδ. 24γράμματα.

οι φωτογραφίες είναι του Μανόλη Δημελλά