Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ (το πλήρες κείμενο) στα Ελληνικά – Τουρκικά – Αγγλικά / εισαγωγή: Δ. Σταθακόπουλος

Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ (το πλήρες κείμενο)

τρίγλωσση έκδοση: στα Ελληνικά – Τουρκικά – Αγγλικά

εισαγωγή: Δημήτρης Σταθακόπουλος

Ζητήστε το σε όλα τα βιβλιοπωλεία ή παραγγείλτε το on line εδώ

(δωρεάν μεταφορικά για όλη την επικράτεια)

Μπορείτε, ακόμα να το παραγγείλετε και τηλεφωνικά -210 612 70 74- πληρώνετε με αντικαταβολή/ (δωρεάν μεταφορικά για όλη την επικράτεια)

Τρίγλωσση Εκδοση για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Διαβάστε, επιτέλους το κείμενο που καθοριζει τη ζωή του Ελληνισμού τον τελευταίο αιώνα

ευκολή μεταφορά αρθρων στην τουρκική και

Μοναδικό εφόδιο για Νομικούς, Ομογενείς, Ερευνητές,

από την εισαγωγή του βιβλίου

Κάπου στην κεντρική Ευρώπη , οι Ρωμαίοι έχτισαν ένα στρατόπεδο, που ονόμασαν Lousanna ή Lausonium. Με την παρόδο των ετών προέκυψε μιά παράπλευρη πόλη που κυβερνήθηκε από τους δούκες της Σαβοΐας και τον τοπικό επίσκοπο. Η πόλη αυτή, Lausanne πλέον ονομαζόμενη, στο διάστημα 1536 – 1795 περιήλθε στην κυριαρχία του καντονιού της Βέρνης, ενώ της αφαιρέθηκαν οι πολιτιστικοί θησαυροί της.

Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων, η θέση της πόλης άλλαξε και πάλι. Το έτος 1803, έγινε πρωτεύουσα του νέου διαμορφωμένου Ελβετικού καντονίου του Vaud /Βω , προσχωρώντας στην Ελβετική ομοσπονδία.

Η σημερινή Lausanne /Λωζάνη, ανήκει στο Γαλλόφωνο (δυτικό) μέρος της Ελβετίας, που βρίσκεται στις ακτές της Lac Leman ή Lac de Geneve / λίμνης της Γενεύης.

Τα όσα εν συντομία θα περιγραφούν παρακάτω, αναφορικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης / Traité de Lausanne / Treaty of Lausanne / Lozan Antlaşması , σχετίζονται με μία προηγούμενη Συνθήκη και ιστορικά γεγονότα, που έστω και ακροθιγώς, πρέπει ν’ αναφερθούν…