Β. Α. Μότσαρτ (βιογραφία / μυθοπλασία/ παιδική λογοτεχνία)

Το παιδί που ονειρευόταν μελωδίες
Β. Α. Μότσαρτ

Ντόρα Λεονταρίδου

Τιμή: 07,50 ευρώ  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

 Παραγγελία στο eshop του 24γράμματα (dyslexia shop.gr) εδώ

Δωρεάν τα ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας

Τρόποι πληρωμής:

  • Αντικαταβολή (πληρώνετε μετρητά στον ταχυδρόμο με επιπλέον χρέωση 2,50€ στο σύνολο της παραγγελίας, όχι ανά προϊόν ) ,
  • Όλες οι πιστωτικές κάρτες (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Paypal (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Tραπεζικό έμβασμα e banking (δίχως επιπλέον χρέωση)

Εκδόσεις Παπαδόπουλος, 2006
58 σελ.
ISBN 960-412-562-1,
Όταν η μελωδία που αναδύεται από τα δάχτυλα του μικρού Μότσαρτ ξεγλιστρά από το παράθυρο και αρχίζει να περιπλανιέται στο Σάλτσμπουργκ, πολλά μπορούν ν’ αλλάξουν στις ζωές των ανθρώπων. “Το παιδί που ονειρευόταν μελωδίες” είναι ένα παραμύθι πολυεπίπεδο, με πραγματικά αποσπάσματα από απλά μουσικά κομμάτια που ο Β. Α. Μότσαρτ είχε γράψει σε νεαρή ηλικία και τα οποία θα μπορούσαν να παιχθούν στο πιάνο ή το αρμόνιο. Το βιβλίο συνδυάζει βιογραφικά στοιχεία του μεγάλου συνθέτη με μυθοπλασία αναδεικνύοντας τη δύναμη της μουσικής.

Σύντομο βιογραφικό

Η Ντόρα Λεονταρίδου είναι Διδάκτωρ Γαλλικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Paris III, όπου υποστήριξε διατριβή με θέμα « Ο Τρωικός μύθος στη γαλλική λογοτεχνία και το θέατρο». Άρθρα της σχετικά με τις επαναγραφές των μύθων στο σύγχρονο γαλλικό και γαλλόφωνο θέατρο έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου από το έτος 2000.

Η λογοτεχνική της δραστηριότα περιλαμβάνει τα εξής έργα: το παιδικό παραμύθι «Το παιδί που ονειρευόταν μελωδίες» (Παπαδόπουλος (2006), τη συλλογή διηγημάτων «Του έρωτα, του θανάτου και του ανέμου»  (Οσελότος, 2014) και το θεατρικό έργο Μαλανίππη (Εύμαρος 2016), το οποίο βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο στον 93ο Καλοκαιρίνειο διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός». Διηγήματά της έχουν βραβευτεί στον 30ό Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, στον 2ο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Αντώνης Σαμαράκης», στον 1ο λογοτεχνικό διαγωνισμό του περιοδικού «Ως3» και στον  «3ο Πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό της Πνευματικής και Ολυμπιακής Στέγης Δ.Βικέλα»· επίσης έχουν δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Οδός Πανός και Πανδώρα.

Είναι εκπαιδευτικός της γαλλικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση και έχει επανειλημμένα βραβευτεί με τους μαθητές και τις μαθήτριές της για καινοτόμες δράσεις σε πολλά σχολεία της χώρας. Από τον Σεπτέμβριο του 2013 εργάζεται στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο της Αθήνας. Επίσης εργάζεται ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης/Διεθνούς Γλώσσας».