Ανάποδα, Θ. Παπαϊωάννου, Ί. Σαμαρτζή / εκδ. Ίκαρος

books-21-dyslexiashop-gr

Τιμή: 09,90 ευρώ  (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.)

 Παραγγελία στο eshop του 24γράμματα (dyslexia shop.gr) εδώ

Δωρεάν τα ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας

Τρόποι πληρωμής:

  • Αντικαταβολή (με χρέωση) ,
  • Όλες οι πιστωτικές κάρτες (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Paypal (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Tραπεζικό έμβασμα e banking (δίχως επιπλέον χρέωση)

Bραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλιου.

Το σκαθάρι ο Μέλιος αναποδογύρισε. Διαβάστε την περιπέτειά του και δείτε τι έμαθε όσο ήταν “Ανάποδα”!

σκαθάρι ο Μέλιος αναποδογύρισε κυλώντας τη χωματένια μπάλα του.

Και τι παράξενο… όταν είσαι ανάποδα βλέπεις πιο καθαρά… και μπορείς να ανακαλύψεις πολλά. Που κρύβεται η αλήθεια; Τι αξίζει στ’ αλήθεια;

Ένα τρυφερό παραμύθι με έντονο συμβολισμό.

Για το βιβλίο αυτό ο συγγραφέας απέσπασε το βραβείο «Πηνελόπη Μαξίμου» σε συγγραφέα βιβλίου αφήγησης βραχείας φόρμας για παιδιά από τον Κύκλο Ελληνικού παιδικού βιβλιου.

Κριτικές
Την άλλη όψη των πραγμάτων, κυριολεκτικά αυτή τη φορά, βλέπει και ο Μέλιος το σκαθάρι, στο “Ανάποδα” (Ίκαρος, 2014) του Θοδωρή Παπαϊωάννου. Εδώ, ο Μέλιος σκοντάφτει σ’ ένα πετραδάκι κι αναποδογυρίζει. Αρχίζει τότε να φωνάζει για βοήθεια, κανείς όμως δεν τον ακούει. Ακόμη και τα έντομα που θα περάσουν κατά τύχη από εκεί δεν θα τον βοηθήσουν – το τζιτζίκι θεωρεί το τραγούδι πολύ σημαντικό για να το σταματήσει και να τον βοηθήσει, η ακρίδα βιάζεται να βρει την τροφή της, η μέλισσα είναι πολύ απασχολημένη ψάχνοντας για γύρη, η πεταλούδα φοβάται μην χαλάσει τα όμορφα κι ευαίσθητα φτερά της. Ο Μέλιος μένει πολλή ώρα έτσι, ανάποδα, ώσπου αποφασίζει να γυρίσει στην κανονική του θέση μόνος του. Καθώς προσπαθεί, εμφανίζεται η καλή του φίλη Μελανή, επίσης σκαθάρι, και τον βοηθά να σταθεί στα πόδια του.
oanagnostis.gr

Από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν παθιασμένα με την τέχνη τους τζιτζίκια, άπληστες ακρίδες, εργασιομανείς μέλισσες, εγωκεντρικές πεταλούδες, πλάσματα που προσπερνούν, που βιάζονται, που αδιαφορούν, που δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν, εκτός κι αν έχουν κάτι σπουδαίο να κερδίσουν. Κι ενώ βιώνει την άρνηση και τη μοναξιά αυτό δεν τον απελπίζει, αλλά αντίθετα τον γεμίζει θέληση να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις και να ορθοποδήσει ξανά. Μια ιστορία που σε κάνει να σκεφτείς, ότι τελικά καμιά φορά η ανατροπή γίνεται μια σπουδαία ευακιρία: ευκαιρία να αλλάξουμε, να δοκιμάσουμε τους εαυτούς μας, να ανακαλύψουμε τους αληθινούς μας φίλους, να βρούμε δυνάμεις που δεν ξέραμε καν ότι έχουμε και τελικά να γίνουμε καλύτεροι. Γιατί σίγουρα στην πορεία επαναφοράς, σε “ορθή” θέση κάτι θα έχουμε δει, κάτι θα έχουμε μάθει, κάτι θα έχουμε νιώσει, που θα μας κάνει να λίγο πιο σοφούς, λίγο πιο πλούσιους σε εμπειρίες από ότι πριν δεχτούμε την όποια δυσάρεστη έκπληξη. Μια ιστορία που μας προτρέπει να γίνουμε οι ίδιοι, σύμμαχοι και σωτήρες του εαυτού μας, αντί να περιμένουμε τους άλλους να μας σώσουν. Κι αν στο δρόμο βρούμε κι ένα αληθινό φίλο να κοιτάμε μαζί τα ροδαλά σύννεφα στον καλοκαιρινό ουρανό, ε, τότε η ζωή γίνεται ευλογία!
paidikavivlia.blogspot

Θοδωρής Παπαϊωάννου
O Θοδωρής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στις 11-4-1966 στην πόλη Έσσεν της Γερμανίας Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης το 1986. Μένει στην Έδεσσα είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Υπηρετεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας. Συγγραφικό έργο: – ” Ο έκτος κύκλος” ( Οι Ολυμπιακοί αγώνες των ζώων) Θεατρικό παραμύθι Εκδόσεις Μορφωτική Εστία Καλαμαριάς – ” Το ποτάμι που θύμωσε” Θεατρικό -οικολογικό παραμύθι – “Μια Κυριακή στο δάσος” Θεατρικό έργο οικολογικού περιεχομένου “Το μήνυμα του πελαργού” οικολογικό έμμετρο παραμύθι που εκδόθηκε από το ΚΠΕ Έδεσσας – “Ο Πειρατής Σιντόρε- Ντορεσί” εκδόσεις Fagottobooks 2010 έμμετρο παραμύθι για την πειρατεία της μουσικής με ένθετο CD με τέσσερα τραγούδια σε μουσική Ορέστη Παπαϊωάννου