ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;

diadilosi-protomagia-toyrkiaΤου Στ. Δημητρίου *

29.10.2016

Η νέα Τουρκία ιδρύθηκε σαν σήμερα 29.10.1923 από έναν μη Τούρκο, τον Mustafa KemalAtatürk, που έγινε Ata ( πατέρας ) türk ( των Τούρκων ).

Το εθνικιστικό αφήγημα της νέας Τουρκίας, το έγραψε ένας μη Τούρκος, ο Κούρδος. Ziya Gokalp.

Αυτό στηριζόταν στον εκΤουρκισμό των 70 περίπου εθνοτήτων ( και Κούρδων )  που ζούσαν στα όρια της σημερινής Τουρκίας με την γνωστή “φοβιστική ρήση” : Vatandaş Türkçe konuş – πατριώτη μίλα Τούρκικα” και παντού Yasar ( νόμος ), όλα απαγορεύονταν, όπως χαρακτηριστικά δείχνει αυτό το video με την απαγόρευσης της παραδοσιακής μουσικής και της βίαιης εισαγωγής της κλασικής: https://youtu.be/Qbbp8ac8ROQ

Για να δημιουργηθεί το εθνικιστικό “εθνικό” αφήγημα της Τουρκίας των πολλών εθνοτήτων, με βασικές θρησκείες το ισλάμ και τις αιρέσεις του , το Χριστιανισμό και τις αιρέσεις του, τον Ιουδαϊσμό και κάποιες άλλες τάσεις , έπρεπε να ξεριζωθούν οι διαφορετικότητες ( εθνότητες, θρησκείες ) και να υπάρξει μόνον μία: Η Τουρκική. Με ανοχή μεν στο Ισλάμ, αλλά βασικά μεταστροφή σε πολιτική θρησκεία και προσωπολατρία, αυτή της Κεμαλικής !!!

Δηλ. ” Πιστεύουμε σ’ ένα έθνος το Τουρκικό, σε έναν Πολιτικό θεό τον Κεμάλ και μιά Πολιτική θρησκεία , την νεοΤουρκική Δημοκρατία “.

Παρόμοια παγκόσμια ιστορικά φαινόμενα της εποχής ήταν: Ο εφαρμοσμένος Ιταλικός φασισμός, ο Γερμανικός ναζισμός και ο Σταλινικός Κομμουνισμός. Ο θεός  Μουσολίνι, ο Χίτλερ, ο Στάλιν.

Θρησκεία ;  η ιδεολογία.

Κάθε άλλη τάση εξοντώνεται ως αιρετική.

Ιερείς της εκάστοτε πολιτικής θρησκείας,  το Κόμμα και οι Κομματικοί πιστοί στον θεό / ηγέτη.

Στα πλαίσια της εξόντωσης των “αιρετικών“,  εξοντώθηκαν οι πληθυσμοί, που δεν δήλωναν “Τούρκοι“, μεταξύ των οποίων και οι Ελληνικοί της Μ.Ασίας και του Πόντου, από εδάφη που ζούσαν επί χιλιάδες χρόνια. Μην ξεχνάμε επίσης και τους Αρμενίους , Χαλδαίους κ.λ.π

Βοηθοί /αρωγοί των νεοΤούρκων στις εκκαθαρίσεις αυτές, υπήρξαν κυρίως, οι Γερμανοί προς Μ.Ασία και Κεντρικά, οι Ιταλοί στην περιοχή Κιλικίας και οι Σοβιετικοί προς Πόντο /Αρμενία !!!

Καθόλου τυχαίο εάν λάβουμε υπ’ όψιν τις αρχές και τον αξιακό κώδικα της πολιτικοθεολογίας τους !!!

Αφού υλοποιήθηκαν οι εκκαθαρίσεις, έπρεπε το νέο οικοδόμημα να σταθεροποιηθεί .

Ο “φόβος φυλάει τα έρημα” λέει μιά παροιμία. Με φόβο λοιπόν που γεννάται με ψυχολογικές απειλές και βία ( bulling το λέμε σήμερα ) προς το λαό της Τουρκίας, σταθεροποίησε ( ; )  – Σημ.:  αυτό είναι ακόμα και σήμερα ελεγκτέο ερώτημα -, το Κεμαλικό καθεστώς την εσωτερική υπόστασή του.

Όμως έπρεπε πάντα να υπάρχει κι ένας εξωτερικός φόβος που επιβουλεύεται το πολιτικο-θεϊκό σύστημα που “λειτουργεί” τάχα υπέρ του λαού ( άν και ουσιαστικά μόνον υπέρ του ηγέτη ).

Ο εξωτερικός Κεμαλικός εχθρός ήταν οι  Gâvur / kâfir ( άπιστοι/αλλόθρησκοι )  Rum ( Ρωμιοί ), Yunan ( Ιωνες/ Ελληνες ). Δαιμονοποιήθηκαν και έπρεπε πάντα να υπάρχει μιά ρήξη μαζί τους, μιά διεκδίκηση από αυτούς, για κάτι που πήραν ενώ δεν τους ανήκε, χωρίς να το αξίζουν. Απλά στάθηκαν τυχεροί , μιάς και οι μεγάλες νικήτριες δυνάμεις τους έδωσαν ζωτικό χώρο της νέας Τουρκίας. Αυτά τα εδάφη, η νέα Τουρκία , όταν θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου , θα τα διεκδικούσε και πάντα φώναζε ή απειλούσε γι’ αυτά, πως τα θέλει πίσω !!!

Στα πλαίσια της “μεγαλοψυχίας” και της αποφόρτισης τόσο ο Ε.Βενιζέλος, όσο και ο Ι.Μεταξάς, έκαναν κινήσεις καλής θελήσεως, μπάς και σταματήσουν οι Τουρκικές απειλές , ουσιαστικά ψυχροπολεμικού τύπου. Μέχρι και σπίτι Κεμάλ ανακάλυψαν στη Θεσ/νίκη, άν και αυτός γεννήθηκε έξω από τον Λαγκαδά !!!

Τελικά λίγο πριν, ή στις αρχές του Β΄Π.Πολέμου, απεβίωσαν οι Κεμάλ – Βενζιέλος – Μεταξάς, η  δε Τουρκία ως επιτήδειος ουδέτερος , έμεινε εκτός πολέμου , παρότι κάθισε στο τραπέζι των νικητών, μπάς και πάρει αναθεωρητικά , κάτι από την «ασύμφορη» γι’αυτή Συνθήκη της Λωζάννης.

Μετά άρχισαν τα νεώτερα εσωτερικά της δεσμά και απειλές προς κάθε δημοκρατική φωνή, πραξικοπήματα και εκτελέσεις, , εσωτερική τρομοκρατία στον Τουρκικό λαό            ( κάτι που κατά παγία τακτική εφαρμόζεται δυναστικά μέχρι σήμερα , με ψευδαίσθηση δημοκρατίας )  χωρίς όμως να σταματήσει και τις εξωτερικές απειλές όπου δή και ειδικά προς την Ελλάδα, με αφορμή την Κύπρο αυτή τη φορά !!!

Πογκρόμ (από τη ρωσική λέξη погром και το ρήμα “громить”που σημαίνει «συντρίβω» ) κατά των Ελλήνων της Πόλης. Νέες εκκαθαρίσεις και απειλές, νέες διεκδικήσεις στα μέσα της δεκαετίας του ’50 !!!

Αποτέλεσμα ; Ο Επιτήδειος ουδέτερος πήρε τη μισή Κύπρο, η Ελλάδα στέναζε με τα εσωτερικά της ( χούντα ), ενώ φορτώθηκε και τις καθημερινές έκτοτε αμφισβητήσεις/παραβιάσεις  του status quo του FIR Αθηνών, του Αιγαίου και των Ναυτικών μιλίων, της υφαλοκρηπίδας , κάθε μέρα δε που περνάει η γείτονα αποθρασύνεται , όταν από την πλευρά μας δεν υπάρχει σθεναρή, έξυπνη και αποφασιστική εξωτερική πολιτική με σωστές συμμαχίες.

Βλέπουμε δε πως η Ε.Ε , δεν ασχολείται καθόλου με το θέμα. Το θεωρεί διμερές !!!!

Σήμερα και ειδικά μετά την εδραιοποίηση του εκ Ποταμιάς του Πόντου , μάλλον εκτουρκισμένου Τ.Π ( ας θυμηθούμε το: Ρotamya-ya-hosgeldin/ η Ποταμιά σε Καλωσορίζει ), τον έλεγχο του πλούτου της Τουρκίας και την εκκαθάριση του  Kemal-ικού και Muhammed Fethullah Gülen-ικού  κατεστημένου , με αφορμή το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, βλέπουμε πως ο Τ,Π, γίνεται “Βεζύρης στη θέση του Βεζύρη“, άν και ο τίτλος του φαίνεται μικρός, αφού θέλει να γίνει Padişah, δηλ. κύριος βασιλέων, μιάς και ήδη δεν έχει καμία αναστολή, δεν αυτολογοκρίνεται, ούτε όταν απευθύνεται στον καταταλαιπωρημένο και φιμωμένο Τουρκικό λαό, ούτε στον έξω κόσμο.

Ρίχνει Ρωσικά αεροπλάνα και απειλεί, πετυχαίνει δε και άφεση ( ; ) αμαρτιών από Ρωσία και Δύση. Παρεμβαίνει στη Συρία, θέλει να μπεί στη Μοσούλη και συνεχώς απειλεί , διεκδικεί και αμφισβητεί. Αν και κερδίζει μικρά ακόμα πράγματα , επιθυμεί όλοι να έχουν “τον φόβο του“, αντί να κάνει το “καλό παιδί“.

Δηλώνει δυναμικά παρών και τάχα έτοιμος να υποστεί συνέπειες ώς μάρτυρας, ή αποθέωση, άν του βγούν τα σχέδια !!!!

Mε τις τελευταίες απειλές και διεκδικήσεις των Νησιών, της Κύπρου και όχι μόνον, πρέπει η Ελληνική διπλωματία επιτέλους ν’ απαντήσει ουσιαστικά αλλά και “απαξιωτικά” στις ονειρώξεις του Προεδρεύοντος Σουλτάνου, ο οποίος φαίνεται να πετυχαίνει από μόνος του, όσα δεν μπορούσαμε εμείς τόσα χρόνια. Δηλ. να  συγκεντρώσει την αντιπάθεια ακόμα και των πιο φανατικών Ελλήνων και δυτικών Τουρκολάγνων, κυρίως  δε ν΄ αφυπνίσει τον Τουρκικό λαό ( λόγιους και απλούς. Καταπληκτική η παρέμβαση του δημοσιογράφου της Hurriyet ,  Burak Bekdil, ο οποίος του είπε πράγματα, που δεν «τολμά» να πεί η Ελληνική πλευρά ).

Βεβαίως σε τέτοια εγωπαθή άτομα, που ξευτελίζουν το λαό τους, δεν μπορείς να έχεις καμία εμπιστοσύνη αναφορικά με τα ώς προς εσέ  αφορώντα !!

Γι’αυτό, χρειάζεται σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και καμία υποχώρηση, ή φοβικά σύνδρομα από μεριάς μας , διότι τέτοιες προσωπικότητες, μόνον αυτή τη σκληρή συμπεριφορά “σέβονται“, ενώ σε κάθε περίπτωση εάν θέλουμε να έχουμε  Ειρήνη, θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο , όπως είχε πεί ο ποιητής Publius Vergilius Maro, ή όπως θα έλεγε ο αείμνηστος δάσκαλός μου Νεοκλής Σαρρής: ” καλό θα ήταν η γάτα του σπιτιού να μην τρώει μόνον από τα έτοιμα, αλλά να ξέρει να κυνηγά κιόλας ή ακόμα καλύτερα να ξεσκίζει“.

  *Το Στ. Δημητρίου, είναι συγγραφικό ψευδώνυμο συνεργάτη μας, που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του