Η “ρωμαϊκή έπαυλη” στην περιοχή Κουτουνίστρα Λουτρακίου στον Ισθμό της Κορίνθου.

coverφωτογραφίες, επιμέλεια: Γιώργος Πρίμπας

δείτε όλο το οδοιπορικό

   24grammata.com/ free ebook

[κατέβασέτο]

Δείτε όλα τα φωτογραφικά οδοιπορικά του Γιώργου Πρίμπα στη νέα κατηγορία μας Ε10 Φωτογραφικά Albums

 

Στην περιοχή Κουτουνίστρα Λουτρακίου, στον Ισθμό της Κορίνθου, στη δεκαετία του 60, βρέθηκε μια έπαυλη των ρωμαϊκών χρόνων πολύ λίγο σήμερα γνωστή. Ανά καιρούς και ανάλογα με τα κονδύλια διεξάγονται αρχαιολογικές έρευνες που έχουνε φέρει στην επιφάνεια μεγάλο μέρος των σωζόμενων ερειπίων του αξιολογότατου αυτού αρχαιολογικού μνημείου ενώ έχουνε γίνει πρόσφατα και μουσικές εκδηλώσεις.

Στον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος είναι καθαρός και χωρίς χόρτα, δεν υπάρχουνε ενημερωτικές πινακίδες και η πρόσβαση είναι ελεύθερη.

Για να φτάσει κάποιος, στον υπόψη αρχαιολογικό χώρο, θα πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδρομή:

Στο ύψος της διώρυγας του ισθμού της Κορίνθου, στον παλαιό Εθνικό δρόμο Αθήνας Πάτρας, στρίβει στον εθνικό δρόμο Ισθμού Λουτρακίου, προς το Λουτράκι. Μετά από πορεία 640 μέτρων, στρίβει δεξιά, περνά κάθετα τις παλιές γραμμές του τρένου και σχεδόν αμέσως συναντά κάθετα τη «γερμανική οδό» στην οποία στρίβει αριστερά. Μετά από πορεία 1.110 μέτρων συναντά την οδό «Αφών Δόσχορη» στην οποία στρίβει δεξιά. Ακολουθώντας την οδό αυτή και την προέκτασή της «Εκκλησιαστικού λυκείου», μετά από πορεία 1.610 μέτρων, συναντά την οδό «Ονείρων» στην οποία στρίβει δεξιά. Μετά από 80 μέτρα συναντά την οδό «Αύρας» στην οποία επίσης στρίβει δεξιά και μετά από πορεία 320 μέτρων, στην οδό αυτή και την προέκτασή της: οδό «Κύπρου», συναντά την οδό «Λεμεσού», στην οποία και πάλι στρίβει δεξιά, στο τέλος της οποίας βρίσκεται ο υπόψη αρχαιολογικός χώρος.

Να σημειώσουμε ότι η σήμανση των οδών δεν είναι καλή και πως στην όλη διαδρομή συναντήσαμε 2-3 πινακίδες που να κατευθύνουν προς τη «ρωμαϊκή έπαυλη».

 

Ακολουθούνε φωτογραφίες από τη «ρωμαϊκή έπαυλη».

 

Γιώργος Πρίμπας

Σεπτέμβρης 2016