Στις παλιές γραμμές του τρένου [Βέλο – Δερβένι: οι πρώην Σ.Σ. και οι τρενογέφυρες των ρεμάτων και των ποταμιών].

 

treno6

φωτογραφίες, επιμέλεια: Γιώργος Πρίμπας

δείτε όλο το οδοιπορικό  Κατεβάστε το εδώ

   24grammata.com/ free ebook

Δείτε όλα τα φωτογραφικά οδοιπορικά του Γιώργου Πρίμπα στη νέα κατηγορία μας Ε10 Φωτογραφικά Albums

σημειώσεις:

1. το παρόν φωτογραφικό άλμπουμ (οι φωτογραφίες του οποίου προέρχονται από τους πρώην Σιδηροδρομικούς Σταθμούς (Σ.Σ.) και τις πρώην τρενογέφυρες πάνω από τα ρέματα και τα ποτάμια του παλιού σιδηροδρομικού δικτύου από το Βέλο μέχρι το Δερβένι στην πεδινή Κορινθία), το έκτο για το παλιό και εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στους νομούς Αττικής και Κορινθίας, είναι η συνέχεια αυτού: http://www.24grammata.com/?p=50339 για τους πρώην Σ.Σ. στον Ισθμό Κορίνθου και στην πόλη της Κορίνθου και τη διαδρομή Λέχαιο – Βραχάτι. Ειδικότερα για το Κιάτο περιληφθήκανε και κάποιες από σημεία δίπλα στις παλιές σιδηροτροχιές ιδιαίτερα χαρακτηριστικές.

2. οι σιδηροτροχιές, σε αντίθεση με τους πρώην Σ.Σ., στο παλιό αυτό σιδηροδρομικό δίκτυο ακολουθούνε αργά και βασανιστικά την τύχη αυτών στο εγκαταλελειμμένο σιδηροδρομικό δίκτυο Αθήνας – Λαυρίου, όπου πλην ελαχίστων σημείων είτε γιατί θαφτήκαν είτε γιατί ξηλωθήκανε δεν υπάρχουν.

3. λόγω των πολλών ρεμάτων και ποταμών που διασχίζουνε την πεδινή Κορινθία, πολλά από τα οποία έχουνε αρκετά μέτρα πλάτος, στη διαδρομή αυτή συναντώνται πολλές μεταλλικές τρενογέφυρες, (φυσικά υπάρχουν και μερικές που αφορούνε διασταυρώσεις με το οδικό δίκτυο αλλά δεν περιλαμβάνονται στο παρόν) κάποιες από τις οποίες είναι ιδιαίτερα όμορφες και θα ήταν ευχής έργον να συντηρηθούνε και να διατηρηθούνε. Όλες δε απόλυτα ταιριαστές με το φυσικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, στο οποίο πλέον η χλωρίδα ακολουθεί τη δική της ανάπτυξη.

4. ο χαρακτηρισμός «πρώην» στα σχόλια των φωτογραφιών θα παραληφθεί για να μην κουράζει η διαρκής επανάληψή του.