κάλεσμα συμμετοχής προς τον απόδημο ελληνισμό

Τσαρούχης“…Ποιητές, ζωγράφοι, καλλιτέχνες όλων των ειδών καλούνται να συμμετάσχουν στη συλλογή υλικού προκειμένου να παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό οι πρόοδοι τις οποίες έχουν συντελεστεί στα πολυπληθή, αστικά κέντρα της Αυστραλίας.
Η συνδρομή σας δίνει υπόσταση στο αφιέρωμα του περιοδικού μας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την επικοινωνία με τόσους φορείς αλλά και με τόσους σνθρώπους…”

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα από την Αθήνα και το διαδικτυακό περιοδικό λόγου και τέχνη 24grammata.com,

Είναι γεγονός πως ο απόδημος ελληνισμός συνιστά ένα ενεργό τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, προβαίνοντας συχνά σε δράσεις οι οποίες αναδεικνύουν το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν τις σχέσεις ανάμεσα στην Αυστραλία και την μητέρα Ελλάδα.
Η δραστηριότητα του ελληνικού στοιχείου, ειδικά στην μακρινή Αυστραλία έχει την ένταση και τη δυναμική που αρμόζει στην πατρίδα μας. Ακριβώς αυτές τις δράσεις, σε συνδυασμό με μια ιστορική αναδρομή ανά προορισμό, έτσι ώστε να εμπεδωθούν οι συνθήκες που ώθησαν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού να προσφύγει σε άλλες πατρίδες αποτελούν το ζητούμενο του αφιερώματος.
Με αφετηρία την Αυστραλία και τις πόλεις που ζουν και δραστηριοποιούνται οι Έλληνες τα 24 Γράμματα προχωρούν σε ένα εκτεταμένο και εν προόδω αφιέρωμα στο αγαπημένο περιοδικό. Η συνδρομή σας αναφορικά με τις πόλεις και τους ς πυρήνες της ελληνικής δραστηριότητας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αφού ακριβώς στο ανθρώπινο στοιχείο μπορεί κατ΄αποκλειστικότητα να βασιστεί μια φιλόδοξη και εκταταμένη αναφορά στις πόλεις που έθρεψαν τον καημό τόσων και τόσων γεννεών.
Η συμμετοχή και η ανάδειξη της δράσης αυτής αποτελεί κοινό στόχο Ελλάδας και Αυστραλίας, ειδικά αν γίνεται λόγος για το δημιουργικό και αειθαλές, ελληνικό στοιχείο.
Ποιητές, ζωγράφοι, καλλιτέχνες όλων των ειδών καλούνται να συμμετάσχουν στη συλλογή υλικού προκειμένου να παρουσιαστούν στο ελληνικό κοινό οι πρόοδοι τις οποίες έχουν συντελεστεί στα πολυπληθή, αστικά κέντρα της Αυστραλίας.
Η συνδρομή σας δίνει υπόσταση στο αφιέρωμα του περιοδικού μας, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την επικοινωνία με τόσους φορείς αλλά και με τόσους σνθρώπους.
Έλληνες της διασποράς.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την καλή θέληση και το διαθέσιμο βήμα επικοινωνίας.

Με τιμή,
Απόστολος Θηβαίος
[email protected]
www.24grammata.com