Καϊσίδου Βασιλική: σύντομο βιογραφικό (απόσπασμα)

kaisidu 24grammata.comjpgΚαϊσίδου Βασιλική

Η Βασιλική Καϊσίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992, αλλά ζει στην Οξφόρδη όπου εκπονεί μεταπτυχιακές σπουδές στη Νεοελληνική Λογοτεχνία. Είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας (ΜΝΕΦ) του Πανεπιστημίου Αθηνών, με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές υποτροφίες και διακρίσεις για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις (ΙΚΥ, Eurobank, HH Scholarship).
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στον χώρο της Συγκριτικής Λογοτεχνίας και της Πολιτισμικής Κριτικής. Αυτή τη στιγμή ασχολείται με τη συγκριτική εξέταση Ισπανικής και Ελληνικής Λογοτεχνίας του 20ου αι. Έχει συμμετάσχει σε ακαδημαϊκά συνέδρια για την Λογοτεχνία και τον Πολιτισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Αρθρογραφεί ως κριτικός βιβλίου στον διαδικτυακό ιστότοπο arctic (http://artic.gr/logotexnia-vivlio/). Άρθρα και μελέτες της έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο —επιλεκτικά: Το Διπλό Βιβλίο του Δημήτρη Χατζή: μια ελάσσων αφήγηση για το νόημα, την εξορία και το μοναχικό υποκείμενο, Aίτιον Κίνημα, τευχ. 3, Σεπτ 2015· Αναζητώντας την ελληνικότητα: Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου και εθνική αφήγηση, Miscellanea Novograeca Posnaniensia κ.α.