Cine-ΔΡΑΣΗ: κινηματογραφικές προβολές ποιότητας στα Βριλήσσια (είσοδος ελεύθερη)

 

Πρόγραμμα Σεπτέμβρη 2014

Cine-ΔΡΑΣΗ

Προβολές κάθε Πέμπτη 9,00μμ στον κήπο της κίνησης δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια Άλλη Πόλη,

Πίνδου 30 και Μαραθώνος, Βριλήσσια. χάρτης εδώ 

 

Πέμπτη 11.9, 9,00μμ

Ζήτω η Ελευθερία, (Viva la libertà). 24γραμματα Ζήτω η Ελευθερία, (Viva la libertà). Ιταλία 2012   Σκηνοθεσία: Roberto Andò | Σενάριο: Roberto Andò, Angelo Pasquini . Παίζουν: Toni Servillo, Valerio Mastandrea, Valeria Bruni Tedeschi.

Το φιλμ «Ζήτω η Ελευθερία»   είναι μία ευρηματική σάτιρα για την ιταλική πολιτική σκηνή, που θα ταίριαζε γάντι   για την Ελλάδα και όχι μόνο. Μία ταινία που καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, βασιζόμενο   στο έξυπνο σενάριο και τη διπλή παρουσία του πολύ καλού Ιταλού ηθοποιού Τόνι Σερβίλο.

Totrailer της ταινίας εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=0JSJGzygAow

 

 

Πέμπτη 18.9

f3.jpg Ο εγωιστής γίγαντας (TheselfistGiant).Ο εγωιστής γίγαντας (TheselfistGiant).Μ.Βρετανία , 2013.   Σκηνοθεσία: Clio Barnard . Σενάριο: Clio Barnard, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Όσκαρ Ουάϊλντ .   Παίζουν: Conner Chapman, ShaunThomas, SeanGilder.

Η Βρετανική αυτή ταινία, είναι ένα ρεαλιστικό, συγκινητικό «παραμύθι», μία συγκλονιστική ιστορία επιβίωσης δύο ανήλικων παιδιών που πουλώντας παλιοσίδερα προσπαθούν να επιζήσουν. Το φιλμ παρουσιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013, στο 54ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης και ήταν ένα από τρία φιναλίστ, που διεκδικούσαν το Ευρωπαϊκό Βραβείο LUX.

Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=h2NuWCrEYUcTotrailer της ταινίας

 

Πέμπτη 25.9

Νεμπράσκα (ΝΕΒRASKAνεμπρασκα 24γραμματα).   ΗΠΑ, 2013. Σκηνοθεσία: Alexander Payne. Σενάριο: Bob Nelson . Παίζουν: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

Η νέα ταινία του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν Νεμπράσκα,   πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο του 2013 στο Διεθνές Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η Ταινία Λήξης του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=ygYXpNzBgOQ τotrailer της ταινίας