Το κομμάτι που λείπει συναντά το Μεγάλο Ο

megalo-24γραμματα 24grammata/ παιδική λογοτεχνία (ειδικό ένθετο)

τιμή 11,50

Αγόρασέτο τώρα κλικ εδώ 

(Δωρεάν Ταχυδρομικά, εντός Ελλάδας)

στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

dyslexiashop.gr

Δωρεάν τα ταχυδρομικά έξοδα σε όλη την επικράτεια, ανεξάρτητα από το ποσό παραγγελίας

Υπό την προϋπόθεση ύπαρξης αποθέματος στον εκδότη

Τρόπος πληρωμής:

  • Αντικαταβολή (πληρώνετε μετρητά στον ταχυδρόμο με επιπλέον χρέωση 2,50€ στο σύνολο της παραγγελίας, όχι ανά προϊόν )
  • Όλες οι πιστωτικές κάρτες (δίχως επιπλέον χρέωση),
  • Paypal (δίχως επιπλέον χρέωση) ,
  • Tραπεζικό έμβασμα e banking (δίχως επιπλέον χρέωση)

 ένα κείμενο που περιγράφει τη συνάντηση των λογοτεχνικών βιωμάτων δύο αναγνωστών πάνω σε ένα παιδικό λογοτέχνημα…στον απόηχο της παγκόσμιας ημέρας του παιδικού λογοτεχνήματος.

επιμέλεια: Σπυρόπουλος Τρύφωνας

Το κομμάτι που λείπει συναντά το Μεγάλο Ο
Ποιο το νόημα και γιατί, να είμαστε συνήθως ένα κομμάτι που λείπει από κάποιον άλλον;
Ποια η ανάγκη και ποια η σημασία, να είμαστε συνήθως ένα σύνολο που μας λείπουν ένα ή περισσότερα κομμάτια;
Πόσο ομορφότερες και υγιέστερες θα ήταν αλήθεια οι ανθρώπινες σχέσεις και η ζωή μας, εάν ‘’κυλούσαμε’’ μαζί σαν κομμάτια πλήρη και ανεξάρτητα, που δεν τους λείπει τίποτα και που απλώς απολαμβάνουν συνειδητά μια τόσο δημιουργική συμπόρευση…!

Ένα βιβλίο ασυνήθιστα ξεκούραστο και απέριττο, που μέσα από τις απλές του εικόνες και τις λίγες του λέξεις μπορεί να προσφέρει, στα ελάχιστα λεπτά που χρειάζεται η ανάγνωσή του, ένα ουσιαστικό νόημα ζωής και συνύπαρξης για κάθε ηλικία.
Εύα Βλαχοπούλου, φοιτήτρια Ιστορίας eva_sofia88[@]yahoo.gr

το κομμάτι πουmegalo_o 24γραμματα λείπει…στο παζλ της ανταλλαγής των αναγνωστικών βιωμάτων
Στον απόηχο της παγκόσμιας ημέρας του παιδικού βιβλίου, ίσως, να μένουμε μόνο με τις εντυπώσεις από την εορταστική ατμόσφαιρα και τον “χορό” των βιβλίων. Σε αυτή τη γιορτή οι αναγνώστες συναντήθηκαν, όμως, τα αναγνωστικά τους βιώματα ανταλλάχθηκαν σε ένα φαντασιακό παιχνίδι επικοινωνίας;
Το παιδικό λογοτέχνημα  «Το κομμάτι που λείπει συναντά το Μεγάλο Ο» δεν προτείνεται ως μια συνηθισμένη βιβλιοπρόταση, αλλά, ως σημείο (ψυχοδυναμικής) συνάντησης των αναγνωστικών εμπειριών δύο αναγνωστών που αγαπούν και τιμούν με εναλλακτικό τρόπο το παιδικό βιβλίο.
Το προτεινόμενο βιβλίο αποτελεί ένας απλός λογοτεχνικός τ(ρ)όπος να φανεί πόσο αρμονικά μπορεί να συνταιριάξει ο εαυτός μας με τον άλλο. Ο κάθε αναγνώστης δίνει αφορμή στον εαυτό του να προσδιορίζει, ή και να θυμηθεί, τον Άλλο ως ερωτική επιλογή, ως ζητούμενο διαπολιτισμικής επαφής, ως ζητούμενο ιδεολογικής συνάντησης…ή οποιασδήποτε άλλης ανθρώπινης συνάντησης στο δίπολο της συμπληρωματικότητας-απόκλισης.
Το ελάχιστο κείμενο, το οποίο, μάλλον, δεν είναι απαραίτητο για να αναδυθούν τα νοήματα, καθώς και οι ελάχιστες μαύρες γραμμές των σχεδίων που καμπυλώνονται από τις συναισθηματικές μας αναζητήσεις αναδεικνύουν με διαφορετικό τρόπο για κάθε ηλικία ότι η ιστορικότητα της σχέσης του Εαυτού μας με τον Άλλο δεν είναι δεδομένη αλλά ένα ταξίδι εξερεύνησης με σταθμούς.
Πιθανόν, να τραντάζονται οι αφηγηματικές μας δομές και οι αναγνωστικές μας συνήθειες που ένα εκφραστικά λιτό λογοτέχνημα με την ενυπάρχουσα δύναμή του πραγματώνει ένα πυκνό νόημα και τονίζει ότι η αναζήτηση της προσωπικής μας πληρότητας και συμπληρωματικότητας με τον Άλλο είναι ένας συνεχής πειραματισμός.

Ταυτότητα βιβλίου
Το κομμάτι που λείπει συναντά το Μεγάλο Ο
ΣΕΛ ΣΙΛΒΕΡΣΤΑΪΝ
Άννα Μαρία Στεφάν (μεταφ.)
Εκδόσεις ΔΩΡΙΚΟΣ
Σελ.100
ISBN 960-279-392-9