“Ρημάτων Τύχη”, Χρήστου Βατούσιου

βατουσιος 24γραμματα24grammata.com / σύγχρονοι λογοτέχνες

Εκδόθηκε από τις “Εκδόσεις Γαβριηλίδη” και κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία η νέα, δεύτερη κατά σειρά, ποιητική συλλογή του Βριλησσιώτη ποιητή Χρήστου Ι. Βατούσιου με τον εμπνευσμένο τίτλο “Ρημάτων Τύχη”.

Ο Χρήστος Ι. Βατούσιος με τα “Πεζά και Τροχοφόρα” που αποτέλεσαν την πρώτη, την παρθενική ποιητική του συλλογή, έκαμε την είσοδό του στο μαγικό αυτό χώρο της ποίησης (2009).

Τώρα, με την νέα τούτη συλλογή “Ρημάτων Τύχη”, έρχεται να αποδείξει ότι η είσοδός του στο χώρο ούτε τυχαία ήταν, ούτε περιστασιακή. Με ένα δικό του προσωπικό ύφος, που γίνεται πλέον αναγνωρίσιμο, φαίνεται ότι έχει να διανύσει μακρύ δρόμο ακόμα.

Το “Ρημάτων Τύχη” είναι γεμάτο από ποιητικές εικόνες, από ταξίδια του νου και της ψυχής, από όνειρα, χαρές, λύπες και συγκίνηση.

Ο νέος ποιητής μας χαρίζει γλυκές αλλά και πικρές στιγμές. Όπως άλλωστε είναι και η ζωή μας.

Αντλεί τις εικόνες του από την ενδότερη του “είναι” περιπέτεια στη ματαιότητα του βίου. Διότι ο Χρ. Βατούσιος σκαλίζει βαθιά και οργώνει τα εσώτερα της ψυχής. Η ιδιαίτερη ματιά του ποιητή, με συστατικά την έλλειψη φόβου να “κοιτάξει” στα σημεία που πονούν και το “θάρρος” να δώσει συναισθήματα δύσκολα αλλά πηγαία, συνιστά μία θετική ιδιομορφία της ποιητικής του έκφρασης.

Χρηστος Βατουσιος 24γραμματαΟι εικόνες του θα λέγαμε είναι πολύ ζωντανές και ζωηρές, αν και εκφραστικά ελλειπτικές, γλυκές αλλά και καταθλιπτικές, αισιόδοξες μα και και με την αίσθηση ήττας.

Κυρίως όμως η ποίηση του Χρήστου Ι. Βατούσιου πραγματοποιεί ένα υπέροχο ταξίδι που μας “γλιστρά στο μαγικό κόσμο της ποίησης”. Και ο καθένας μας διαβάζει τα ποιήματα αυτά όπως τον αγγίζουν και του μιλούν στην καρδιά.

Δείτε βιντεοσκοπημένη συνέντευξη του Χρ. Βατούσιου στη Βριλησσιώτικη τηλεόραση http://www.ustream.tv/recorded/18858062

Η παραπάνω παρουσίαση πρωτοδημοσιεύτηκε στην έγκριτη ηλ. εφημερίδα Βριλησσιώτικα Νέα κλικ εδώ