Κλάους Οφε (Claus Offe)

Claus off 24grammata24grammata.com/ Πολιτικός Λόγος

Μια μοναδική μελέτη 136 σελίδων με ό,τι αξιόλογο  έχει γραφτεί για τον Κλάους Οφε (Claus Offe)

Αποκλειστικά για το 24grammata.com/ Πολιτικός Λόγος

Επιμέλεια: Μαυροζαχαράκης Μανώλης
Κοινωνιολόγος –Πολιτικός Επιστήμονας

Διαβάστε όλη την αρθρογραφία του Μανώλη Μαυροζαχαράκη στο 24grammata.com εδώ

24grammaya.com / free ebook

[download/ κατέβασέτο]

O Claus Offe γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1940 στο Βερολίνο και συγκαταλέγεται στου ιασώτες της λεγόμενης κριτικής θεωρίας και στο αριστερό φάσμα της πολιτικής σκέψης.
Ο Offe υπήρξε φοιτητής και βοηθός του Jürgen Habermas, και υπολογίζεται στην δεύτερη γενιά της περίφημης Σχολής της Φρανκφούρτης. Ο θεωρητικός ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και το μεταδιδιακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Konstanz.
Στη Γερμανία, κατείχε έδρες Πολιτικής Επιστήμης και Πολιτικής Κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια του Μπίλεφελντ (1975-1989) και της Βρέμης (1989-1995), καθώς και στο Πανεπιστήμιο Humboldt του Βερολίνου (1995-2005).
Έχει εργαστεί ως συνεργάτης και ως επισκέπτης καθηγητής, μεταξύ άλλων, στο Institute for Advanced Study του Πανεπιστημίου Stanford , στο Princeton, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας , το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ και το New School University της Νέας Υόρκης.
Το 2012 ο Claus Offe έλαβε το βραβείο Theodor Eschenburg . O Claus Offe διδάσκει σήμερα Πολιτική Κοινωνιολογία στο ιδιωτικό γερμανικό πανεπιστήμιο του Βερολίνου Hertie School of Governance.

24grammaya.com / free ebook

[download/ κατέβασέτο]