“Πειραιάς και τραγούδι”

24grammata.com/ τραγούδι / επικαιρότητα

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων διαρκούς και δημιουργικής παρουσίας της Ελληνογαλλικής Σχολής «Saint-Paul» στην πόλη του Πειραιά, το λύκειο της Σχολής διοργανώνει την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 στις 19:00 εκδήλωση με αφορμή την
κυκλοφορία του 6ου τεύχους της ετήσιας περιοδικής έκδοσης «Αφιέρωμα» με τίτλο “Πειραιάς & τραγούδι”.
Το Αφιέρωμα “Πειραιάς & τραγούδι” θα παρουσιάσουν ο Γιάννης Κακουλίδης (συγγραφέας, στιχουργός και πολιτευτής Πειραιά), ο Παναγιώτης Κουνάδης (μελετητής του ελληνικού τραγουδιού) και ο Ιάσων Τριανταφυλλίδης (κριτικός τέχνης).

Στη μουσική βραδιά που θα ακολουθήσει, θα συμμετάσχουν η Χορωδία της Σχολής υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής, Ελένης Σολωμού, η γνωστή Πειραιώτισσα ερμηνεύτρια Λένα Αλκαίου, καθώς και η μουσική κομπανία του Δημήτρη Σταθακόπουλου, δρ. Παντείου Πανεπιστημίου, δικηγόρου και μουσικολόγου.
Την εκδήλωση θα τιμήσουν κατά δήλωσή τους προσωπικότητες της μουσικής σκηνής, Γιώργος Νταλάρας, Θανάσης Πολυκανδριώτης και Λουκιανός Κηλαηδόνης.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο θέατρο της Σχολής επί της οδού Κουντουριώτου 229- 231 (parking στην αυλή – είσοδος από την οδό Πραξιτέλους).

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.