Δελώτη – Τζέμος στο Ιδιόμελο

Προτάσεις ψυχαγωγίας του 24grammata.com

για αύριο, Σάββατο 16/02/2013,  μη χάσετε μια μοναδική παράσταση στο χώρο Τέχνης “ιδιόμελο” (Μαρούσι).

απολαύστε την σοπράνο Μαριέτα Δελώτη και τον τενόρο Κωνσταντίνο Τζέμο,

μαζί τους στο πιάνο ο Θάνος Μαργέτης,

Το Σάββατο 16/2/13 ο χώρος τέχνης Ιδιόμελο, θα φιλοξενήσει τραγούδια αγάπης, τραγουδισμένα με αγάπη…
Η σοπράνο Μαριέτα Δελώτη και ο τενόρος Κωνσταντίνος Τζέμος, και μαζί τους στο πιάνο ο Θάνος Μαργέτης, θα ερμηνεύσουν τραγούδια Ελλήνων συνθετών με συνεκτικό κρίκο τα πάθη και τις απολαύσεις της αγάπης. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στην ελληνική οπερέττα, στο ελληνικό τραγούδι μέχρι τη δεκαετία του ΄50 και σε επιτυχίες συνθετών όπως ο Κ. Γιαννίδης,  ο Σουγιούλ, ο Σπάρτακος κ.α.

Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι, 200 μέτρα από το Σταθμό του ΗΣΑΠ.
Έναρξη: 21.00
Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις: 210 6817042

Ο χώρος Τέχνης Ιδιόμελο βρίσκεται: κλικ  εδώ

Η σοπράνο Μαριέττα Δελώτη γεννήθηκε στην Τήνο. Ολοκλήρωσε σπουδές κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών, τάξη Μ. Χαραλαμπίδου και βυζαντινής μουσικής, τάξη Σπ. Περιστέρη. Παρακολούθησε μαθήματα τελειοποίησης με την Δ. Καλαφάτη και την Μ. Σταματάκη.
Επίσης παρακολούθησε τη σχολή όπερας του Σπ. Ευαγγελάτου με καθηγητές Σπ. Ευαγγελάτο, Λ. Καρυτινό, Κ. Πασχάλη, Α. Κοντογεωργίου, Κ. Γεωργουσόπουλος κ.α. Απο το 1993 είναι μόνιμο μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ.
Είναι ιδρυτικό μέλος του “Λυρικού Κουαρτέτου” και δίνει κονσέρτα σε όλη τη χώρα. Έχει πρωταγωνιστήσει στην όπερα “Momo” του Άλκη Μπαλτά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετείχε στην όπερα “Σαλώμη” του Strauss και στο δραματικό ορατόριο “Η Ιωάννα στην πυρά” του Honegger.
Ως σολίστ έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο και σε πλήθος συναυλιακών χώρων και έχει συνεργαστεί με ορχήστρες (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ, Ορχήστρα Αγίου Μαρτίνου των Αγρών, Συμφωνική του Λονδίνου κ.α.)

 

Ο  Κωνσταντίνος Τζέμος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο τραγούδι με τη soprano Βαρβάρα Τσαμπαλή, τα θεωρητικά και το πιάνο. Αργότερα παρακολούθησε σεμινάρια στην  Ελλάδα και το εξωτερικό με τους Pierre KAO (Δ/ντή ορχήστρας) και Α. Constantino (καθηγητή της Ανωτ. Μουσικής Ακαδημίας της Φρανκφούρτης). Πήρε το δίπλωμα του με άριστα και συνέχισε να μελετά με τον τενόρο Βαγγ. Χατζησίμο, τη soprano Mehtield Stamatakis και το βαρύτονο Θέμη Σερμιέ.
Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας (Μέγαρο μουσικής Αθηνών & Θεσ/νίκης, Εθν. Λυρική Σκηνή, Ηρώδειο, Κρατ. Θέατρο Β. Ελλάδας, κ.α.) και στο εξωτερικό (Ιταλία, Βουλγαρία, Κύπρο, Γαλλία, Ελβετία), υπό τη συνοδεία όλων σχεδόν των Συμφωνικών ορχηστρών της χώρας και τη δ/νση Ελλήνων και ξένων μαέστρων.
Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες παραστάσεις της Εθν. Λυρικής Σκηνής, του Θεάτρου Κάτια Δανδουλάκη, του Θεάτρου Θεσσαλονίκης κ.α. με σκηνοθέτες όπως τους Μιχάλη Κακογιάννη, Γ.Ρεμούνδο, Κάρμεν Ρουγκέρη κ.α.   Έχει εμφανιστεί σε δεκάδες τηλεοπτικές εκπομπές, στο σήριαλ «Ασθενείς και Οδοιπόροι», έχει μετάσχει σ’ εκατοντάδες συναυλίες με τους γνωστότερους καλλιτέχνες του Ελληνικού πενταγράμμου και Θεάτρου. Έχει ηχογραφήσει δίσκους στην Ελλάδα και την Ιταλία.
Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα  διδάσκει τραγούδι σε ωδεία των Αθηνών και της επαρχίας.

Ο Θάνος Μαργέτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών ( δίπλωμα πιάνου και σύνθεσης ) και της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου ( δίπλωμα Master στη σύνθεση ), όπου σπούδασε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. ( Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ).
Έργα του έχουν παρουσιαστεί στη Μοντέρνα Πινακοθήκη του Μονάχου, στο 7ο Φεστιβάλ σύγχρονης μουσικής της A*Devantgarde, στη ραδιοφωνία της Κολωνίας, στο Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στο εργαστήριο σύγχρονης μουσικής του Μεγάρου Αθηνών.
Ως πιανίστας έχει συνοδεύσει τη σοπράνο Ιουλία Τρούσσα στο Μέγαρο Αθηνών, τη σοπράνο Νατάσσα Αγγελοπούλου και τη μέτζο σοπράνο Άννα Φιλανδριανού στην αίθουσα συναυλιών του Athenaeum, τη παιδική χορωδία Rosarte, τη πειραματική και παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων, καθώς επίσης τη χορωδία της ΕΡΤ.
Έχει συμπράξει με το σύνολο Octopus στο Μόναχο, με το σύνολο κρουστών Τύπανα, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Συνεργάζεται τακτικά με το  Duo Fina σε συναυλίες, εκπομπές ραδιοφώνου και τηλεοπτικές εκπομπές.
Εργάζεται ως repetiteur της χορωδίας της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Μπουζάνη και ως accompagnateur κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο Αθηνών και Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου.