“Ο Τσίρκας στον κόσμο των ιδεών”. Συμπόσιο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Στρατή Τσίρκα

24grammata.com – Στρατής Τσίρκας

Παρακολουθείστε το συμπόσιο για το Στρατή Τσίρκα. Συμμετέχουν : Ζήρας Αλέξης , Καστρινάκη Αγγέλα , Τσιριμώκου Λίζυ , Χατζηβασιλείου Βαγγέλης , Πατρίκιος Τίτος , Ραυτόπουλος Δημήτρης

 

κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε το συμπόσιο

Ο συγγραφέας Στρατής Τσίρκας με τις Ακυβέρνητες Πολιτείες όρισε ένα νέο κεφάλαιο, χωρίς προηγούμενο, στο ελληνικό μυθιστόρημα. Στο Συμπόσιο που διοργανώνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του συγγραφέα, το Megaron Plus προσπαθεί να ανιχνεύσει τη λογοτεχνική προσωπικότητα του Στρατή Τσίρκα, να παρακολουθήσει την κίνησή του μέσα στον κόσμο των ιδεών, να τον συναντήσει στην εποχή του, να αναζητήσει τις σχέσεις του με την Ιστορία, τις ιδεολογίες, την αισθητική, τη νεολαία, τα ρεύματα.

Η Λίζυ Τσιριμώκου (καθηγήτρια Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Α.Π.Θ.), η Αγγέλα Καστρινάκη (καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης), ο Αλέξης Ζήρας και ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (κριτικοί λογοτεχνίας) συμμετέχουν στη συζήτηση, που γίνεται με τη φροντίδα και τον συντονισμό του δημοσιογράφου, διευθυντή του περιοδικού “Διαβάζω”, Γιάννη Μπασκόζου. Δυο παλιοί φίλοι του Στρατή Τσίρκα, ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος και ο κριτικός Δημήτρης Ραυτόπουλος, παρεμβαίνουν στη συζήτηση με προσωπικές μαρτυρίες από τη σχέση τους με τον άλλον αυτόν Αλεξανδρινό.