Ας αγαπήσουμε τη γλώσσα μας…

Ας αγαπήσουμε τη γλώσσα μας και την ιστορία της.

Δίχως κανόνες και εξαιρέσεις της γραμματικής και του συντακτικού.

Δίχως το δάσκαλο και την κιμωλία.

Οι λέξεις μιλάνε μόνες τους και έχουν να μας πουν πολλά στα τόσα χρόνια που ταξιδεύουν με τούτο το τρελοκάραβο.

Ας τους δώσουμε μία ευκαιρία να μας μιλήσουν.

Εμείς, από τα 24γράμματα, θα είμαστε εδώ κάθε Τρίτη πρωί με νέα ύλη κάθε φορά. Θα βάζουμε και θα ξαναβάζουμε σε διαφορετική σειρά τα ίδια 24 γράμματα της αλφαβήτας μας και θα σας μιλάμε για την ιστορία των ασήμαντων πραγμάτων και για τα όνειρα των σημαντικών ανθρώπων, που αφήνουν τις καταβολάδες τους παντού στον πλανήτη.

Για να νικήσουμε τη δυσπιστία σας σε τούτο το ηλεκτρονικό περιοδικό αρνηθήκαμε την εμπορική διαφήμιση, και να δούμε πόσο θα αντέξουμε, τα εντυπωσιακά βίντεο και τις  εκκεντρικές πολύχρωμες φωτογραφίες.

Με μόνο μας όπλο τα 24γράμματα φτάνουμε σε 50 χώρες του πλανήτη. Κάθε βδομάδα πάνω από 6000 ομόγλωσσοι, Έλληνες  και μη, λαμβάνουν, με ηλεκτρονικό μήνυμα,  τη λέξη της εβδομάδας. Και φυσικά η παρέα μας μεγαλώνει καθημερινά χάρη σ΄ εσάς που προωθήτε  μετά μανίας την ηλεκτρονική διεύθυνσή μας.

Συνεχίστε να προωθήτε παντού τούτο το περιοδικό, τώρα που μπορούν ακόμα και οι αλλόγλωσσοι να διαβάσουν ένα μέρος του (στα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά).

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Γιώργος Σωτ. Δαμιανός

ΥΓ.: και για να μην ξεχνιόμαστε: για τούτο το μήνα (για τις 4 επόμενες εκδόσεις-αναρτήσεις) στηρίζουμε τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και μεταφράζουμε στις γλώσσες και τις ντοπιολαλιές όλου του κόσμου το πανέμορφο τραγούδι «καληνύφτα». Oι φίλοι Πόντιοι ας περιμένουν για το Τσάμπασιν τον επόμενο μήνα. Τώρα ας στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τους ΚατωΙταλιώτες

Δεν «πρέπει», επείγει να γίνει.

Κάποιοι είπαν πως άκουσαν, ήδη, το ψυχορράγημα της ελληνικής γλώσσας στα ελληνόφωνα χωριά της Ιταλίας