Kυνομυομαχία, Ε. Ροΐδης

 24grammata.com/ αφιέρωμα Εμμανουήλ Ροΐδης /  Rhoides / Roidis

Διαβάστε το αφιέρωμα του 24grammata στον Ε. Ροΐδη (έργα, μελέτες)     εδώ

Έργα του Ροΐδη (ολοκληρωμένα μυθιστορήματα και διηγήματα, (κλικ στα υπογραμμισμένα)

1. Η Πάπισσα Ιωάννα (πλήρες κείμενο)  2. ιταλική μετάφραση LA PAPESSA GIOVANNA   3.  Kυνομυομαχία   4. Οι βρυκόλακες του Μεσαιώνος  5.Έλληνες και Ιταλοί  6.  Ο σύλλογος των κοντών φουστανιών  7. Έλληνες και Ιταλοί   8. Ψυχολογία Συριανού συζύγου   9.Iστορία ενός σκύλου 10. Iστορία μιας γάτας   11. Iστορία ενός τουφεκισμού  12. Ιστορία της Αγγλίας, Μακώλεϋ / The history of England, Macaulay Τ. μεταφρ.: Εμμαν. Ροΐδης

 

Μελέτες για τον Ροΐδη (κλικ στα υπογραμμισμένα)

1.Εμμανουήλ Ροΐδης (1836-1904): βιογραφία, εργογραφία, βιβλιογραφία 2. Tο «Ελληνικόν Λύκειον Ερμουπόλεως» και η προτεσταντική αγωγή του Εμμ. Ροΐδη, Αντώνης Λ. Σμυρναίος   3. Μια άγνωστη μετάφραση του Ε. Ροιδη: “ο μαυρος γάτος” του Ε.Α. Πόε, Χριστίνα Ντουνιά 4.Το τροχαίο ατύχημα του Εμμανουήλ Ροΐδη.

 

 

Ροΐδης Εμμανουήλ (1836-1904)

24grammata.com/ free ebook
[download]

Η Κυνομυομαχία, σήμερα, είναι επίκαιρη, όσο πoτέ άλλοτε. Ο Ροΐδης  περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη βρομιά και την άθλια κατάσταση των Αθηναϊκών δρόμων στα τέλη του 1800 και με θλίψη θα διαπιστώσετε ότι δε διαφέρουμε και πολύ στο 2011. Ο Ροΐδης  περιγράφει, άκουσον άκουσον, και την αδιαφορία των πολιτικών για τα κοινωνικά θέματα, πράγμα που ευτυχώς έχει λυθεί στην εποχή μας….(καλή ανάγνωση και μη χάνετε το χιούμορ σας, 24grammata.com)

24grammata.com/ free ebook
[download]