11/11/2011: 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics

24grammata.com/ Ημερολόγιο Επιστημονικών Συνεδρίων

Στη Θεσσαλονίκη, στις 11-12 Νοεμβρίου 2011, πρόκειται να πραγματοποιηθούν το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics (το οποίο διοργανώνεται ετησίως) καθώς και το εναρκτήριο 1st Southeast European Congress on Supply Chain Management, με διοργανώτρια την Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) Βορείου Ελλάδος.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (EEL) είναι κατά γενική ομολογία το σημαντικότερο γεγονός για τον κλάδο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics στη χώρα μας

Η Ελληνική Εταιρεία Logistics (EEL) Βορείου Ελλάδος  (www.logistics.org.gr) ανακοινώνει το ετήσιο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Logistics και το  εναρκτήριο 1st Southeast European Congress on Supply Chain Management, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 11-12 Νοεμβρίου 2011.
Σκοπός του Πανελληνίου και του Διεθνούς Συνεδρίου

Υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και τις ανάγκες των κοινωνικών και επιχειρηματικών εταίρων στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τα Συνέδρια έχουν κοινό θέμα: «Διαχείριση Εφοδιαστικών Δικτύων για την Προώθηση της Ανάπτυξης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Και οι δύο εκδηλώσεις φιλοδοξούν να αποτελέσουν πλατφόρμα ανάδειξης και αντιμετώπισης των κρίσιμων προβλημάτων για τη διαχείριση εφοδιαστικών δικτύων και των logistics ως μοχλών ανάπτυξης στην περιοχή.

Τόσο ακαδημαϊκοί όσο και στελέχη επιχειρήσεων καλούνται να συμμετέχουν με παρουσίαση σχετική με τις ακόλουθες ενδεικτικές θεματικές ενότητες:
Λειτουργία Λιμενικών Τερματικών Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων
Θαλάσσια  Logistics και Θαλάσσιοι Διάδρομοι (Motorways of the Seas) στη Ν.Α. Ευρώπη
Logistics, Διεθνές Εμπόριο και Policy-Making στη Ν.Α. Ευρώπη
Καινοτομία, Τεχνολογία (ICT) και Logistics
Διαχείριση Πράσινων Εφοδιαστικών Αλυσίδων
Logistics και Δίκτυα Ενέργειας
Επιλεγμένα άρθρα υψηλής ποιότητας θα υποβληθούν για δημοσίευση στα ακόλουθα επιστημονικά περιοδικά (Inderscience Publishers):
1.      International Journal of Logistics Economics and Globalisation και
2.      International Journal of Innovation and Regional Development.
Επίσημες γλώσσες των συνεδρίων είναι η Ελληνική και η Αγγλική
Χώρος Συνεδρίου: THE MET HOTEL (www.themethotel.gr)
Για την Οργανωτική Επιτροπή,
Ελευθέριος Ιακώβου, Καθηγητής Α.Π.Θ.
Πρόεδρος EEL Βορείου Ελλάδος