Κ. Μαρίτσας – Πολιτισμός και Φυσική Επιλογή

Κ. Μαρίτσας

24grammata.com / ebooks

Περιγραφή:Πολιτισμός και φυσική επιλογή, Κ. Μαρίτσας
Παρότι ο τίτλος δημιουργεί την εντύπωση επιστημονικού βιβλίου, εν τούτοις δεν είναι έτσι. Το βιβλίο απευθύνεται στους αναγνώστες που θέλουν να μάθουν και να σκεφθούν.
Στην αρχή το βιβλίο καταφέρνει να αμφισβητήσει όλες τις παγιωμένες ιδέες του αναγνώστη και στην συνέχεια να κτίσει, μαζί του, μια ολόκληρη θεωρία. Και όλα αυτά με απλά, καθημερινά λόγια.
Μέχρι τώρα χιλιάδες βιβλία περιγράφουν, αναλύουν και ορίζουν την Ζωή και τον Θάνατο, τον Πολιτισμό, την Θρησκεία, την Τέχνη, την Γλώσσα, την Ψυχή, είτε με ακαταλαβίστικα για τους πολλούς λόγια είτε με έννοιες του υπερφυσικού!
Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι η εξήγηση του γύρω κόσμου χωρίς Νόμους, Σκοπούς, Κανόνες, Θεωρίες, Αίτια και Αποτελέσματα, παρά μόνο με την σκέψη και την καθομιλούμενη γλώσσα, απαλλαγμένη από παγιωμένες “επιστημονικές” και “φιλοσοφικές” έννοιες. Το βιβλίο ξεκινά από την δημιουργία του κόσμου και φθάνει στον ανθρώπινο (και όχι μόνο) πολιτισμό. Με ελάχιστους, αλλά σαφείς ορισμούς, εξηγείται όλος ο γύρω κόσμος.
Το βιβλίο δεν προσπαθεί να πείσει τον Αναγνώστη για την ορθότητα των απόψεών του. Προσπαθεί να διεγείρει την κριτική σκέψη, παραθέτοντας και τις αντίθετες απόψεις.

Συγγραφέας: Κ. Μαρίτσας
Γλώσσα: Ελληνικά
Σελίδες: 454
Μέγεθος αρχείου: 13,8Mb

[Κατέβασέ το]