Το Facebook ανακοίνωσε το “Open Compute Project”

24grammata.com/ επικαιρότητα
από τον αξιόλογο ιστότοπο www.gugoo.gr
Και το όνομα αυτού “Open Compute Project”. Στη συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις πριν από λίγο στα κεντρικά γραφεία της Facebook, η εταιρεία ανακοίνωσε το νέο της έργο, μέσω του οποίου υπάρχει το όραμα της περαιτέρω ανάπτυξης της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας.

Ο ιδρυτής και CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, ήταν ο επίσημος ομιλιτής, παρουσιάζοντας αρχικά διάφορα προϊόντα που κυκλοφόρησαν την περασμένη χρονιά. Ανάμεσά τους είναι το Facebook Places, τα νέα Groups και το νέο σύστημα αποστολής και λήψης προσωπικών μηνυμάτων. Εξήγησε ότι οι λειτουργίες αυτές, απαιτούν πιο αποτελεσματικό σύστημα δεδομένων. Έτσι, η Facebook δημιούργησε από το μηδέν ένα νέο “ανοιχτό” σύστημα.

Στη συνέχεια, ο Jonathan Heiliger, πρόεδρος των τεχνικών εφαρμογών της εταιρείας, παρουσίασε κάποιες από τις καινοτομίες του κέντρου Prineville. “Οι διακομιστές στο κέντρο αυτό είναι 38% πιο αποδοτικοί και 24% πιο οικονομικοί” δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι “το Facebook δαπάνησε 50 εκατομμύρια δολάρια για τα κέντρα δεδομένων μέσα στο 2010 και έχει ήδη επενδύσει 200 εκατομμύρια για το κέντρο Prineville”. “Είναι, επίσης, στο στάδιο του σχεδιασμού μία νέα επένδυση 450 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα άλλο κέντρο στη Βόρεια Καρολίνα.”

Ο Heiliger συνέχισε λέγοντας: “Μέσω του Open Compute Project έχει επιτευχθεί καλύτερη χρήση της ενέργειας. Ενδεικτικά, το κέντρο Prineville έχει βαθμολογία 1,07 στον ενεργειακό βαθμό απόδοσης PUE, τη στιγμή που το πρότυπο βιομηχανιών είναι 1,50.”

Μεταξύ των επιχειρήσεων που ήταν παρούσες στο event, ήταν η Zynga και η Rackspace, οι οποίες εξετάζουν την υλοποίηση του έργου στις εγκαταστάσεις τους.